28 martie 2012

U Cluj uita-te: Cine e pe primul loc?

Nu incerc sa imi pun fanii echipei U in spinare, dar asta murmura tribuna CFR-ista cand s-a vazut la 5 puncte de locul 2.Intr-un campionat care pare inspirat din basme, un campionat care mai vede fotbal cand joaca Concordia cu Petrolul sau Mioveni cu Vointa Sibiu.
Inafara de echipa Vaslui, nimic in fruntea clasamentului. Vasluiul joaca bine, dar stie Adrian Porumboiu cu ce mafie are de facut fata asa ca el se pregateste tacit de un eventual loc 2 sau de un loc de cupa europeana.
Stateam de vorba aseara dupa meci cum Barcelona are stadionul plin meci de meci, Bayern Munchen la fel. La Arsenal pe stadionul vechi era rezervat tot pentru abonati si deasemenea era plin meci de meci. Sunt o gramada de echipe care umplu stadionul meci de meci filear lor rusine. Din pacate Liga 1 nu arata fotbal, cel putin nu la nivelul la care pretind anumite echipe ca joaca. CFR-ul de exemplu a aratat un altfel de fotbal cand a jucat cu Sportul si un altul cand a jucat cu Otelul. Mai mult presa care sustine etapa de etapa ca toate echipele fac blat indeparteaza suporterii de la stadion.
CFR Cluj-Napoca - Otelul Galati
Am ajuns tarziu la stadion si din tribuna 2 se auzea "Mitica la puscarie" m-am gandit ca ce se poate intampla in tribune de ii asa mare zarva. Am ajuns dupa filtre sa pun piciorul in arena cautand cativa prieteni cu care sa stau. Intre timp am observat ca a revenit piticania si ma-am gandit ca nu strigau degeaba suporterii. Piticania este de fapt Marius Avram un arbitru care are mai multe meciuri stricate decat meciuri in care a fost central.
Din ce am discutat cu prietenii echipa favorita nu reusea sa treaca de mijlcoul terenului. E indiscutabil avand in vedere ca Dorinel Munteanu reuseste sa imprime un joc disciplinat Otelului.
Dar ca un ultim obicei jocul lui Costa se schimba radical la pauza si pressing si pressing si pana la urma lovitura libera la care suporterii mai inraiti ca mine nu aveau incredere in Gabi Muresan, ca ar putea sparge plasa portii, preferatul multimi era Vasile Maftei. Oricum erau toti acolo in preajma mingi, suporterii tineau mainile rugandu-se si "GOOOOOOOOOOL" Gabi Muresan, o mana intreaga de suporteri au vazut plasa scuturandu-se inaintea lor, au scos fularele si s-au bucurat cu deja cunoscuta melodie "Cine e pe primul loc". 
Mai trece un pic de vreme in care se auzeau din tribuna murmurii blatului, "Ai vazut nu o sarit zidu" , "Portaru nu o sarit" toata lumea punea la indoiala efortul echipei, care a reusit inca un gol dintr-o pasa a adversarului tot prin Gabi Muresan, asa sa fie blat pana la capat. 
"Au primit cei de la Otelul prima de pasti la pauza!!!", totusi importante sunt cele 3 puncte care au fost obtinute si cele 5 puncte distanta de locul 2. Echipa a terminat in atac facand pressing pentru a nu permite echipei Otelul sa iasa din jumatatea proprie. Meciul s-a terminat, au facut suporterii fericitii si toate bune si frumoase. 
Acasa ne asteapta chibitii, Gigi care cumpara toate echipele adverse si jucatorii lor nu sunt in stare sa bage mingea in plasa declara, relativ la meciul cu Gaz Metan: "Au venit aia sa ii batem si noi nu am fost in stare!!!" deci blaturile se tin lant in Liga 1 spre 'bucuria' suporterilor.
Voua cum vi se par meciurile din Liga 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu