23 mai 2012

Pamantul si viata de pe el

Am gasit acest afis pe i.imgur.com. L-am citit si l-am recitit, dar totodata m-a prins compasiunea pentru pamantul nostru cel de toate zilele. Pe urma m-am gandit sa scriu postul asta si in timp ce scriam ma gandeam la anul electoral. 
De ce e importanta viata pe pamant? De ce trebuie ca noi oamenii sa ne aliem cu ea si sa nu o combatem? 
In primul rand as vrea sa gasim un lider in lumea asta care sa sustina dezarmarea popoarelor, desfintarea granitelor si garantarea drepturilor culturale. As vrea sa fim condusi de cineva care sa sustina si sa intretina viata pe pamant. As fi combatut aici de acei oameni care vor sa construiasca industrii. Cu totii stim ca industria este primul poluant al lumii. Poate va intrebati de ce?
1. In primul rand este un mare consumator de energie electrica, pentru a face fata cererii de energie trebuie construite centrale atomice, care pot duce la dezastre ecologice.
2. Industria foloseste tehnologii poluante pentru a procesa materia prima. Eg. cianura pentru extragerea aurului. 
3.  In urma procesarii materiei prime rezulta reziduri, care nu de putine ori ajung sa fie deversate sau depozitate in locuri neadecvate acestui scop.
Probabil cu totii ne gandim ce se poate face. Se pare ca cineva tot se gandeste si la bietii ecologisti. Problema schimbarii climatului a fost dezbatuta de multe ori la summitul G8. Ideea este ca nu s-au luat masuri drastice de catre actuali lideri. Lideri actuali nu vad dincolo de lacomia lor astfel in loc sa investeasca in tehnologii avansate si nepoluante, ei se gandesc doar la profit. Astfel ideea este sa se faca un quantum de noxe permis pe fiecare industrie, la inceput fiecare primeste o particica din acel cuantum pe masura ce avanseaza tehnologia cuantumul trebuie sa scada. Fiecare companie pierde din cuantumul achizitionat la inceput, dar poate sa il si paseze altei companii.
Ideea de baza este ca prin vanzarea de quantumuri de genu asta se percep comisioane, si se imbogatesc tot cei de pe WALL-STREET. Eu unu nu prea pot explica exact ce se intampla, dar las urmatoru clip sa explice:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu