13 martie 2012

Cum ar trebui sa fie structurat invatamantul universitar din Romania

Traim intr-o tarta democratica sau atat pretindem, dar sa se pare ca democratia se opresete in parlamente sau in guvern. Parerea mea este ca orice initiativa ar trebui sa sprijinita de stat, fie financiar, fie prin facilitarea aprobarilor.
English: Culture Palace, Târgu Mureş, Romania ...
Image via Wikipedia

Initiativa de la UMF Targu Mures mi se pare o initiativa buna, deoarece medicina ar trebui sa fie una din prioritatile unui stat. Si educatia ar trebui sa se afle in prioritatile statului, dar asta e o alta problema.
Traim in Romania limba oficiala a acestui stat este romana, fiecare scoala ar trebui obligata din start sa ofere educatie in limba oficiala a statului. La invatamatul preuniversitar este bine sa fie totul in limba materna a cursantului fie aceasta maghiara sau romana.
Invatamantul universitar ar trebui asigurat in limba oficialar de catre statul Roman. Ex. Cate Universitati de stat din Statele Unite ofera invatamant in limba chineza(ei fiind minoritate acolo). Nedocumentat zic ca nici una. Atunci luand un exemplu drept de urmat a unei puteri economice mondiale, putem lua in considerare urmatorul aspect: Orice facultate care ofera studii in alte limbi inafara limbi oficiale ar trebuii sa asigure finantarea acestor studii.
In alta ordine de idei facultatea este sponsorizata de stat doar daca studiezi in limba oficiala a tarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu