5 aprilie 2012

Uniforme pentru toti elevii

Am citit articolul din Romania Libera cu o oarecare bucurie. In sfarsit se reintroduce tinuta obligatorie in scoli. Articolul explica foarte bine de ce e necesar un astfel de act.

In primul rand este eliminarea traficantilor de droguri. Da, acei oameni care sunt impotriva acestei reglementari. Va intrebati cum? Pai simplu, cei mai dispusi la consumul de droguri sunt copii. Pana acuma traficantii de droguri nu puteau fii identificati din multitudinea de copii care erau in scoala, astfel isi puteau face linistiti treaba.
In al doilea rand, si cred ca este un punct de vedere suficient de solid, noi, poporul Roman, investim in educatia elevilor, fiecare elev avand obligatia sa mearga la scoala. O seama de elevi insa pentru care statul plateste niste bani se sustrag de la mersul la scoala. Introducerea uniformelor ar trebui sa vina si cu o lege prin care parintii elevului care lipseste nemotivat(nu e bolnav, nu a murit nicio ruda), ar trebui pedepsiti prin simpla plata a tuturor orelor de la care a lipsit nemotivat.
Un alt subiect atins de introducerea tinutei obligatorii este eliminarea discriminarii la nivelul elevilor. Exemple are fi o sumedenie, in care copiii saraci au fost calcati in picioare de copiii bogati, dar si din cauza ca au intrat primii la concursuri, au facut parte din teatrul scolii si multe alte exemple, dar cel mai important este faptul ca ei sunt avantajati de profesori la scoala, doar prin simplul motiv ca vin mai frumos imbracati ca ceilalti colegi.
Prin introducerea unei uniforme decente scapam si de profesorii care au relatii cu elevele, procesele in care sunt tarati unii profesori, dar si de posibila violare a unei eleve excentric imbracate la scoala pe drumul de intoarcere acasa.