11 aprilie 2012

Fragmente...

Am vazut ieri fragmente din discursul unui presedinte. Acel presedinte, pe nume Traian Basescu, sustinea ca Guvernul si Parlamentul trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru conducerea Romaniei, nu liderii posturilor de televiziune. 
President Traian Basescu at the Gypsy Festival...

Aici un pic sunt de acord cu el intradevar Guvernul si Parlmanetul sunt trasi la raspundere... poftim... stai... trasi la raspundere... nu inteleg sitagma asta... trasi la raspundere. De cand in Romania cineva din conducere e tras la raspundere pentru modul in care a condus tara?
Avem exemple clare de gandire care au ruinat o tara bogata si minunata. Incepem in  ordine cronologica. Tariceanu, Adrian Nastase, Radu Vasile, Victor Ciorbea, Petre Roman, Ion Iliescu
Ion Iliescu at the Romanian Television during ...

Intentia mea nu e sa numesc sefi de stat care au ruinat tara, pentru ca presedintele a subliniat faptul ca doar Guvernul si Parlamentul sunt responsabili.
Sa enumeram o serie de probleme nerezolvate de 20 de ani:
  1. Infrastructura rutiera
  2. Caile ferate romane
  3. Aurul de la Rosia Montana
  4. Locurile de munca putine
  5. Sistemul de sanatate
  6. Sistemul de invatamant
  7. Sistemul de exploatare a resurselor naturale
  8. Turismul
  9. Sistemul de pensii
Va veni cineva destul de puternic si destept care sa rezolve aceste probleme in urmatorii 10 ani? Mai stiti si alte probleme majore cu care se confrunta Romania la ora actuala?